Tandarts

Het is altijd aan te raden om eens in de zoveel tijd naar de tandarts te gaan. De meeste mensen gaan 2 keer per jaar naar de tandarts voor een algemene controle. In principe is dit ook genoeg, want tijdens de controle bij de tandarts wordt er onder meer tandsteen verwijderd.

Mocht je tandvlees ontstoken zijn, dan kun je aan je tandarts tips vragen om dit te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. Als je bijvoorbeeld nog nooit hebt geflost of nog nooit een tandenstoker hebt gebruikt is het raadzaam aan je tandarts te vragen hoe je deze het beste kun gebruiken. Je tandarts kan het je voordoen zodat je weet hoe het goed gebeurd.

Mondhygiënist

Het kan natuurlijk zijn dat je de controles bij de tandarts eens in de zoveel tijd eigenlijk te weinig vindt. Je kunt er dan voor kiezen om vaker bij je tandarts langs te gaan, maar je kunt ook langs de mondhygiënist. Een mondhygiënist kan je onder andere van je tandplak afhelpen en kan ook je ontstoken tandvlees prima behandelen.

Slechte adem

Wist je dat ontstoken tandvlees onder andere een slechte adem kan veroorzaken? Niemand wilt graag een slechte adem hebben en dus is het zaak je tandvleesontsteking zo snel mogelijk aan te pakken, zodat niemand last hoeft te hebben van jouw slechte adem.

Flossen is belangrijk

Niet alleen kan flossen zeer belangrijk zijn om ontstoken tandvlees te verhelpen, ook zou flossen gewoon een onderdeel moeten worden van je dagelijkse routine om een slechte adem tegen te gaan. Flossen voor een optimaal resultaat dien je toch wel 1 keer per dag te doen.

Goed poetsen

Het is een cliché, maar daarom niet minder waar. Wie goed poetst zal niet alleen een goed gebit krijgen, maar zal er daarnaast ook voor zorgen dat de adem het meest fris is. Wie minder dan 2 keer per dag de tanden poetst is niet goed bezig, want dat is toch wel een minimum om te doen.

Schrapen van de tong

Als je oplet zul je zien dat mensen met een slechte adem over het algemeen een witte tong hebben. Een witte tong duidt erop dat er veel bacteriën op de tong zitten die uiteindelijk ook de slechte adem veroorzaken. Een zogenaamde tongschraper kan deze bacteriën verwijderen en zorgen voor een mooie roze tong.