Vergevorderde tandvleesontsteking

Als je last hebt van ontstoken tandvlees en je verzuimt om er wat tegen te doen kan dit in een vergevorderd stadium absoluut problemen gaat opleveren. Uiteindelijk kan het zelfs zover geraken dat je tanden los gaan zitten in je mond en zelfs uitvallen.

Dat kan toch onmogelijk je bedoeling zijn en dus moet je ontstoken tandvlees al in het begin stadium gaan aanpakken om te voorkomen dat het deze vorm aanneemt.

Tandvlees trekt terug

Voordat het zover is dat je tanden los zullen gaan zitten en dit ook onder meer tot bijvoorbeeld kiespijn zou kunnen gaan leiden komen we natuurlijk eerst nog een ander stadium tegen en dat is het stadium waarin je tandvlees zich zal gaan terugtrekken.

Op dit moment gaat het al niet goed, want dit stadium gaat vooraf aan het stadium waarin je tanden los zullen gaan zitten. Eigenlijk heb je het nu dus al te ver laten komen indien je hier last van krijgt.

Net als bij ontstoken tandvlees dat nog in de beginfase zit is het ook bij een vergevorderde tandvleesontsteking zeer belangrijk om bij de tandarts of mondhygiënist aan te kloppen. Zij kunnen je namelijk goed helpen en er samen met jou toch nog voor proberen te zorgen dat het niet zover komt dat je tanden ook daadwerkelijk los komen te zitten, want dan is het toch echt te laat.

Ontstoken tandvlees voorkomen

Eigenlijk kun je ontstoken tandvlees op dezelfde manier voorkomen als waarop je deze kunt behandelen. De meeste mensen zien echter de noodzaak van bijvoorbeeld flossen niet zo in zolang het tandvlees gewoon gezond is. Dat besef komt namelijk pas op het moment dat men last krijgt van het tandvlees.

Je bent er dan natuurlijk nog niet te laat mee, maar zoals altijd is voorkomen beter dan genezen. Je kunt dus maar beter niet het moment afwachten dat je last krijgt van je tandvlees en dat het gaat opzwellen en bloeden, want het kan dan best even ontstoken blijven en dat is geen prettig gevoel.

Tandplak verwijderen

Tandplak is een grote boosdoener waar het ontstoken tandvlees betreft en dus is het zaak om goed te poetsen. Met goed poetsen zorg je er namelijk voor dat tandplak geen kans krijgt. Toch poetsen de meeste mensen niet goed.

Of het nou aan je techniek ligt of dat je misschien niet de juiste tandenborstel gebruikt laten we in het midden, maar het kan nooit kwaad om je tandarts om advies te vragen. Het maakt niet uit hoe oud je bent en hoe lang je misschien al verkeerd poetst; je tandarts is er ook om advies te geven en die kun je dan dus maar beter vragen.

Je komt er op die manier snel achter waar het fout gaat en hoe je ontstoken tandvlees in de toekomst kunt voorkomen.