Hoe belangrijk is flossen voor jouw mondhygiëne?

Hoe belangrijk is flossen voor jouw mondhygiëne?

Jouw tanden en tandvlees moeten goed verzorgd worden. Wanneer dit niet gebeurt, is jouw mondhygiëne niet op orde. Op de lange termijn kan dit ook weer voor nieuwe problemen gaan zorgen. Tandplak en bacteriën kunnen jouw tanden namelijk aan gaan tasten. Het poetsen van jouw tanden is hiervoor echter niet voldoende. Niet iedere plek in jouw mond kan goed bereikt worden. In dit geval kun je kiezen voor flossen. Het is belangrijk dat je dit regelmatig uit gaat voeren, want het kan de opbouw van tandplak aanzienlijk verminderen of helemaal tegengaan.

Smallere plekken aanpakken met flossen

Flossen is dus een goed alternatief om tussen jouw tanden in te komen. De tandenborstels zijn voornamelijk geschikt om de grotere oppervlakten aan te pakken, terwijl de smallere plekken dus worden overgeslagen. Wist je dat hier een apparaat voor bestaat? Hierdoor hoef je niet meer met ouderwets flosdraad aan de slag te gaan. Je moet het dan wel op de juiste manier aan gaan pakken. Zo moet je het nooit te hard doen. Als je hard gaat flossen, zal het namelijk weer schade aan gaan brengen aan jouw tandvlees. Dit kan weer leiden tot ontstekingen in jouw mond.

Niet te vaak doen

Ook is het goed om te bekijken hoe vaak je gaat flossen. Je wilt immers dat jouw mondhygiëne goed blijft en dat gaat niet wanneer je het te vaak gaat doen. Zo kun je dit het beste een keer per dag doen. Doe het bijvoorbeeld voor het slapen gaan, waarna je jouw tanden gaat poetsen. Je kunt het flossen ook altijd het beste voor de poetsbeurt doen. Zo is het vieste deel al weg en hoef je alleen nog de oppervlakten zelf te doen. Uiteindelijk ga je het verschil aan jouw tanden en tandvlees merken.

 

 

Admin