Mondkapjes met filter kopen voor de aangescherpte richtlijnen

Mondkapjes met filter kopen voor de aangescherpte richtlijnen

Als jij nieuwe mondkapjes nodig hebt, dan is één van de mogelijkheden die je hebt mondkapjes met filter kopen. Er worden ook kapjes zonder filter aangeboden, kapjes met filters die je los wast en die je zelf wel of niet aanbrengt, wegwerp mondkapjes met filter en stoffen mondkapjes met filter. Er is veel keuze en nu de richtlijnen zijn aangescherpt is mondkapjes met filter kopen een goed idee. Deze bieden je namelijk meer bescherming en dat is geen overbodige luxe in deze tijden. Hier vind je informatie over mondkapjes met filter.

Niet-medische mondkapjes met filter kopen

Allereerst moet je er rekening mee houden dat je alleen niet-medische mondkapjes aanschaft. Dat is de regel voor alle mondkapjes voor particulier gebruik. De medische mondkapjes zijn voor personeel in ziekenhuizen, klinieken en tehuizen die dagelijks met Corona patiënten in contact komen. Deze voorraad mag nooit op het spel worden gezet. En het goede nieuws is dat mondkapjes met filter kopen een goed alternatief is voor medische mondkapjes. Standaard niet-medische mondkapjes houden het virus tegen als jij het hebt. Met een niet-medisch mondkapje met filter bescherm je jezelf ook tegen het oplopen ervan.

Waarom is dat belangrijk?

In situaties zoals het openbaar vervoer waar iedereen een mondkapje daagt zijn standaard niet-medische mondkapjes veilig. Iedereen draagt als het ware een zakdoek voor zijn mond en daarmee houden ze het virus tegen bij zichzelf. In openbare ruimtes, waar in de nieuwe richtlijnen dringend aangeraden wordt om mondkapjes te dragen, zal niet iedereen een kapje dragen. Dat betekent dat het virus nog steeds de lucht in wordt gebracht en met een standaard niet-medisch mondkapje ben je daar niet tegen beschermd. Daarom kun je mondkapjes met filter kopen voor extra bescherming in situaties waar niet iedereen een mondkapje draagt.

Soorten mondkapjes met filter

Je kunt verschillende soorten mondkapjes met filter kopen. Zo zijn er losse stoffen mondkapjes met een apart compartiment specifiek voor filters die je er zelf in kunt plaatsen. Deze kapjes en filters zijn beide opnieuw te gebruiken. Je kunt ook wegwerp mondkapjes met filter kopen. Deze mag je dan meestal een paar keren op en moeten daarna worden weggegooid. Een laatste optie die je hebt is een stoffen mondkapje met een geïntegreerde filter. Deze draag je ook een paar keer (let goed op de instructies op de verpakking) en doe je daarna in de was. Als laatste kun je ook overwegen zelf mondkapjes met filter te maken of met een compartiment. De filters zijn los te koop en voor het kapje gebruik je een oud T-shirt.

Extra gemoedsrust

Je bent niet verplicht om mondkapjes met filter te kopen, maar het geeft je wel wat extra gemoedsrust. En als jij meer bescherming nodig hebt of simpelweg meer bescherming wilt, dan zijn ze een uitstekend alternatief voor de medische mondkapjes die je niet moet aanraken. Mondkapjes met filter zijn iets duurder, maar de extra gemoedsrust is deze uitgaven meer dan waard.

 

Admin