Waar je op let bij het zoeken naar de beste zorgverzekeraar

Waar je op let bij het zoeken naar de beste zorgverzekeraar

Waar je op let bij het zoeken naar de beste zorgverzekeraar

Voor welke zorgkosten wil je graag maximale dekking is de hamvraag. Als echte Nederlanders dragen wij natuurlijk de wens niet te veel te willen betalen. Buiten dit verlangen heb je veel zorgverzekeringen om uit te kiezen.  Hier lees je dan ook 5 dingen waar je op kan letten als je vergelijking strijd aan gaat.

1.      Wat is de beste zorgverzekeraar dan?

Anno 2020 moet dé beste zorgverzekeraar aan een paar vereisten voldoen. Dit zijn:

  • Wanneer jij een contract aan gaat met een zorgverzekeraar, dan laat de beste zorgverzekeraar jou kiezen tussen zorgverleners en ziekenhuizen die voor jou dichtbij zijn.
  • Eigen risico. Ook moet jij zelf kunnen bepalen hoe hoog jouw eigen risico wordt. Dit bedrag ligt tussen de €385 en €885.
  • Eventuele aanvullende zorgverzekering. Wanneer jouw keuze valt op een zorgverzekering, is hier ook een aanvullende verzekering aanwezig voor in ieder geval: tandarts, fysiotherapie, kraamzorg of anders.

2.      Criteria die jou helpen om een goede zorgverzekering te kiezen

Omdat ieder persoon anders is, heeft ook ieder persoon andere zorg nodig. Dit gaat gepaard met leeftijd, lichamelijke kwalen, speciale hobby’s en meer. Dit zijn vragen die je jezelf kan stellen:

  • Verwacht je veel of weinig zorgkosten te maken?

Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. En heet ook niet voor niets ‘ongeluk’, want een been breken doe je niet met opzet. Waar het bij deze vraag wel om gaat is of je denkt veel medicijnen nodig te hebben of ziekenhuis bezoeken. Als dit het geval is, kies je verstandig voor een laag eigen risico.

  • Ga je regelmatig naar de fysiotherapeut of psycholoog?

Wanneer je denkt vaker dan 6 keer naar de fysio te moeten vanwege bijvoorbeeld een blessure, dan kies je verstandig als je je aanvullend laat verzekeren. De eerste 6 bezoeken worden standaard vergoed uit de basisverzekering. Daarna betaal je uit eigen zak. De psycholoog zit ook standaard in de basisverzekering. Voor gespecialiseerde traumazorg en inloophuizen, kies je aanvullen.

  • Bezoek je regelmatig de tandarts of mondhygiënist?

Wanneer je, zoals geadviseerd wordt, netjes de periodieke controle bijhoudt van de tandarts, kies je verstandig voor een aanvullende verzekering. Wanneer je dit doet maak je doorgaan altijd meer kosten dan €100, wat de aanvullende verzekering voor jou interessant maakt.

  • Draag je een bril of lenzen?

Wanneer je je los laat verzekeren voor brilvergoeding, ben je vaak duurder uit. Tegenwoordig bestaan er bij veel zorgverzekeraars combinatiepakketten. Je verzekert je aanvullend voor fysio, tandarts en bril. Als je overal gebruik van maakt, dan is de brilvergoeding leuk meegenomen!

Dit zijn dus een aantal dingen waar je op kan letten bij het zorgverzekeraars vergelijken. Hopelijk betaal jij straks ook precies genoeg, voor de juiste zorg 😉.

Admin