Wat te doen tegen ontstoken tandvlees?
Ontstoken tandvlees is hartstikke vervelend. Wij geven je graag een aantal tips hoe je het kunt aanpakken, maar ook hoe je het kunt voorkomen. Hoe herken je ontstoken tandvlees? Het is dan roder van kleur, het ligt losser om je tanden en ook bloed het sneller als je bijvoorbeeld aan het flossen bent. Gelukkig kun je er iets aan doen. Wij gaan je daarbij helpen.
Op deze manier pak je ontstoken tandvlees aan
Tandvleesontsteking kun je genezen door een goede mondhygiëne te hebben. Hoe pak je dit aan? Tandplak die boven de tandvleesrand zit kun je zelf verwijderen door goed te poetsen. Je kunt de tandplak tussen je tanden en kiezen weghalen door tandenstokers en –ragers te gebruiken. Gaat het nog steeds niet weg? Dan kun je het beste naar de tandarts gaan. Die halen het heel gemakkelijk weg. Lees hier de oorzaak van ontstoken tandvlees.
Je kunt tandvleesontsteking beter voorkomen dan genezen
Wil je tandvleesontsteking voorkomen? Zorg er dan voor dat de bacteriën je mond niet in kunnen. Dit doe je door twee à drie keer per dag je tanden te poetsen. Gaat je tandvlees bloeden tijdens het poetsen? Dat betekent dat je tandvlees ontstoken is. Sla dan niet de plekken over. Juist door het te gaan poetsen gaat het na een tijdje weg. Ook is het belangrijk dat je om het halfjaar naar de tandarts gaat. Blijf je alsnog last hebben van ontstoken tandvlees? Dan kan een mondhygiëniste ook nog een optie zijn, aangezien zij je mond grondig kan reinigen.
Zo verzorg jij je mond
Als je haast hebt poets je meestal heel snel je tanden. Neem echt de tijd om je gebit te verzorgen. Poets minimaal twee minuten en twee keer per dag je tanden. Ook kun je gebruik maken van een tongschraper of van mondwater. Hierdoor vermijd je de bacteriën en is de kans op tandvleesontsteking kleiner. Bron: vraagdetandarts.nl